והנה מגיעים "שוברי השגרה" האולטימטיביים או במילים אחרות "החגים". אחרי קיץ גדוש ועמוס נותנים לנו תקופה קצרצרה להתרגל לרוטינה הרגילה ושוב, מחשבות על "אצל מי עושים את החג?" ו"לאן ניקח את הילדים לטייל הפעם?" כשמנגד העבודה אף פעם לא נגמרת וממשיכה ללוות אותנו גם במהלך "הכנות טרום החגים". בעידן שבו אנחנו מבינים שרווחת העובד קשורה באופן ישיר לחלוקה נכונה בין המשרד לבית לא מעט מחקרים מראים בצורה ברורה על הקשר שבין חופשות יזומות מהעבודה וימי מנוחה לבין תפקוד מלא של העובדים כשיחזרו מחופשתם.
האנתרופולוגית ג'נבייב בל טוענת כי המוח נח ומתפתח במצבי שעמום מה שמאפשר לנו התבוננות צלולה יותר. כשהיינו ילדים מצאנו את עצמנו משתעממים לא פעם, אין ספק שאנחנו זקוקים לתחושה הזאת גם היום, אבל התפתחות הטכנולוגיה לא משתפת פעולה עם זה. החיבור 24/7 לרשת מאפשר חיבור לעבודה בכל זמן ומעלה את השאלה איך אפשר בכל זאת לאזן בין בית לעבודה?
תרבות ארגונית המאפשרת לעובדים שלה חופשה מרוכזת יכולה ללמד אותם לחיות בצורה מאוזנת מחד ומאידך להפוך בטווח קצר לעובדים טובים יותר.
עם יד על הלב כמה זמן עבר מאז קראתם ספר שאתם אוהבים עד הסוף \ ראיתם סרט טוב בקולנוע או יצאתם לטיול מגבש עם המשפחה בצפון מבלי לקבל טלפונים מהבוס או למהר לענות למיילים שאינם סובלים דיחוי? סדר היום של העובדים כולל היום חיבור בלתי פוסק לעבודה על ידי אמצעים טכנולוגים כמו הסלולרים, המחשבים הניידים והטאבלטים. חופשה מרוכזת מהעבודה יכולה לעצור את הרצף הזה ולגרום לעובד להתנתק משגרת העבודה בלי להרגיש רגשות אשם. ומעבר לזה מה יותר טוב מלשנות אווירה ו"להחליף את הנוף"? בזמן חופשה מרוכזת מהעבודה אפשר להתנתק פיזית מהיום יום על ידי חופשה קצרה בארץ או בחו"ל ולחזור לשגרה בכוחות מחודשים ועם יכולת פרודוקטיבית גבוהה.
בילוי עם המשפחה ושבירת השגרה היומיומית מעניקה איכות חיים לעובד, שיפור התקשורת המשפחתית השלמת פערים והענקת תשומת לב לכל בני הבית. עובדים המבלים שעות ארוכות במשרד ו"טובעים בעבודה עד מעל הראש" מפסידים רגעים קריטיים בחיי ילדיהם, רגעים שלא חוזרים שוב. חופשה מרוכזת מהעבודה היא התקופה הטובה ביותר להכיר את הילדים מחדש, לצאת לדייט עם בן או בת הזוג ולהשקיע ביצירת חוויות משפחתיות משותפות. לסיכום, אי אפשר להתווכח עם חשיבות המנוחה והניתוק מהעבודה והקשר הישיר בינה לבין מוטיבציה גבוהה ופרודוקטיביות של העובדים.